Julafton, hmm

Nu är det alltså julafton. 24 dec. Jag, mamma och pappa har varit hos mormor och ätit väldigt god mat. Julbord fast utan allt onödigt och sen typiskt massivt mormors-fika.

Om sådär nio timmar åker jag mor och far till Uppsala. Varför? Jo, vi tänkte fira julafton där. Bara ta det lugnt. Kolla var vi vill bo så småningom, äta en pizza eller kanske på kina.. Gå på midnattsmässa på kvällen.
Jag kan helt ärligt säga att jag kommer sakna bröder och brorsöner och så. Men det här bli nog bra i år. Ingen stress, ingen press. Inte för att jag har lidigt tidigare, men andra har.
Jag har ingen aning alls vad jag får i julklapp från nån, förutom att M&P betalar en extern hårddisk :) bra att ha.
.


.
Den 26e drar jag till Lillehammer igen. Hoppar. Ska bli trevligt. Nån som vill följa med som resesällskap? Kan fixa fint boende billigt i så fall! Ska redigera bilder som jag tog igår till projektarbetet.
Stort tack till Maria och Speciellt Katrina som ställde upp på iskall och offentlig förnedring. Gå hand i hand i pyjamas och solbrillor en mulen vinterdag på gågatan. Om nån såg dom och undrade: Det var mitt fel!
.
.
Sen känner jag att det ska bli skönt när jag har fått en APU-plats, JVM är avklarat, PA börjar bli klart och man faktisk kan börja andas och leva igen. Nu så mycket stress. Men jag är glad ändå :)
.
I dive into the deep—into the sea inside of me
To find another song,
To find a place where I belong.
Deas Vail – Shoreline - New Version


Den mest totalt ovärda helgen i mitt liv?

Jag är i Falun. Jag är hemma. Jag borde inte vara hemma. Jag borde vara i Lillehammer.

Såhär ligger det till:
I torsdags satt jag mig i bilen direkt efter skolan och for till lillehammer. Efter 44 mil och efter drygt 6 timmar i bil var vi framme i den norska kylan. Efter åtta timmars sömn var det uppstigning, jag frös. Frukost, jag frös. Termometern: -25°C
Vi tog oss i alla fall upp till backen så småningom. Typ ingen där. Förutom alla svenskar :D sammanträffande. Fredrik, calle och isak och wolfie var där! Tydligen var det nåt krångel med liften och för kallt så vi kunde inte hoppa på fredagen. Jag hängde med den yngre generationen och spelade squash :).
.
På kvällen tog jag min dator och satt mig nere vid sofforna i hotellobbyn efter som det var nåt cp med nätverket på rummet. Efter ett par timmar kom typ 30 albaner och satt sig och kollade på albansk film. Udda. Snackade med några.
Fixade lite bilder:
Sen gick jag och sov.
.
.
.
Gick upp halv nio idag. åt. åkte till backen. inte lika kallt. bara -16°C och snö. Värmde upp med långkallingar, träningsbyxor, täckbyxor, tröja, jacka, dubbel luva, mössa. Jag vart varm till slut. Bytte om.
Vi åkte upp i liften. Hoppade ett OK hopp. När jag kom ned hade liften stannat. Väntade ett tag i värmestugan tills vi fick höra att det inte blir någon mer hoppning detta uken. TOPPEN!
.
Sen sa de att de skulle se om de kunde få fart på den igen om nån timme. Vi åkte till hotellet, ringde upp och de hade inte lyckats. Packade bilen igen. Åkte hem.
.
.
Detta var troligen den mest totalt värdelösa norgeresa jag varit på hittills i mitt liv.
Alltså: 87 mil + 1400 NOK för boende + bensinpengar + matpengar.. för ett hopp som varade i 10 sekunder.
.
Vi kunde inte annat än skratta åt eländet. Den 26 åker vi igen :P


Lillehammer. AJ!

Hellu. Har gjort ett pass hittils idag, blir nog inte mer heller. Var himla mycket folk i børjan. Norksar, tyskar, polaker, japaner... Jag hoppade næstan bra. Det var liksom som att spela rætt akord på gitarren men inte hitta helt rætt kænsla. Rætt tråkig vind var det också. Bakifrån. Dærfør kærde jag 2 bommar høgre fart idag æn igår.

Sista hoppet: Perfekt. Skitbra. Klockrent. Førutom att vinden hade vænt, jag hade før høg fart... resulterade i ett himla långt hopp och jag orkade inte stå nær jag landa. Vurpa. Det har ju hænt førut. Brukar gå bra. Nu hade jag lite mer oflyt. Under några sekunder førsøkte jag bara fatta vad som var upp och ner. Jag stannade. Satt mig upp. Hade himla ont i armen typ. Kænde senare att det satt i en muskel bakom høger axel. Vet inte om jag slog axeln i skidan eller bara rætt i isen. Hur som helst gør det ont.


Nu har jag ætit alvedon och mat. Jag lever och så. Tror jag. Hoppas bara att jag blir bra fort. Vore bra att kunna hoppa imorn också, men det ær tveksamt.



Himla viktigt att jag kan hålla i en kamera ordentligt på måndag i alla fall. Har två grejer att fixa.
Måste definitivt vara bra till næsta helg då det ær tævling i Notodden. Vill verkligen inte missa det.

I alla fall ær det ju bættre att gøra illa sig før att man hoppar før lång æn att man bara ær almænt dålig och klantar sig som førut.

Nu blir det sængen eller akuten. Vi får se.


Lillehammer, dag.. typ 3

Jao. Ännu en dag avklarad här i Norge. Riktigt himla bra väder idag. Nån minusgrad och sol :) Hade dock vallat för plusgrader, FAIL. Men det gick bra ändå. Gjorde 9 hopp första passet, rätt OK. Åt lunch, gott, gjorde typ 6 hopp till på eftermiddagen. Gick ännu bättre. Roligt.
Vallade, för minusgrader. Kollade på baywatch och läste. Duschade. Läste. Åt nyss, mindre gott.. Vad är det egentligen med norge och dessa köttkaker?! dom lär väl fatta att det smakar typ bajs. Fisken var inte heller god, dom hade typ inte gjort nåt med den. Det fick bli pasta, pasta och sallad och lite räker :)
Dagens fråga: Är det bara jag som har fått för mig att räka i plural heter räker och inte räkor. Det ser väldigt skumt ut när man skriver men mitt undermedvetna manar mig att säga räker..
Jag ska googla...
..
...
..
....
......
Det heter definitivt räkor.
Skit också.
jag tycker verkligen att folk borde vara inne på msn nu och fördriva min tid till typ 11 för då måste jag sova. Var uppe lite för länge igår, ville typ springa tillbaka till sängen när jag värmde upp.

Åh vilket extremt vettigt inlägg. Men det är ju inte så många miljoner läsare som kommer bli arga på mig ändå.

MEN BAJ TE VÄJ! Glömde nästa skriva om det bästa idag:
.
.
När jag vallade skidorna kom ett par längdskidkillar in. De lånade japanernas vallaställ och började fixa. Fattade inte alls vad dom sa, helt obegripligt. Efter ett tag kom två mer vuxna herrar in. De snackade på halvkass engelska med de andra killarna som svarade på ännu kassare engelska.
Den ena såg min tröja och fråga om jag var från sverige, på svenska. Jaha, svenskar.. i lillehammer.. coolt..
Men dom andra då.. Jo: Islänska landslaget i längskidor var i lillehammer och skulle tävla i norska cupen. De vallade sina skidor på japanernas vallaställt samtidigt som det snackade engelska med sina tränare från Jönköping.
.
Jag tycker om när sånt knas händer. Det var lite mysigt på nåt sätt.

Dagens och gårdagens låttips: Deas Vail – Shoreline - New Version


Lillehammer

Nu har jag gjort ett till pass i backen. Det funkar fint :). Sen duschat, læst, sovit, vallat.. uhm.. fast tvært om. børjade med att valla. Nu ær jag vrålhungrig och hoppas att det ær något gøtt till middag! :D

Uppdaterar nær det hænder nåt mer :)


Lillehammer

Nu ær førsta passet med hoppning i Lillehammer avklarat. Inte optimala førhållanden men det duger. Så dimmigt att man inte ser hoppet från starten (Y)
Dålig mottagning på Birkebeinerens wi-fi = inget spotify i sængen. Får gå in och sætta mig i huvudbyggnaden.
Men hoppningen går faktiskt bra trots att det var många veckor sen sen sist.
Nu ska vi æta och sen blir det ett till pass vid halv 2.
Kanske kommer någon bild senare.


NEEEEEJ!!!

jag säger bara skitbajsdummafailäckel! På något sätt har bilderna jag fotade hos fam. John försvunnit från jordens yta. Jag vet typ inte vad jag ska ta mig till. Den bästa idén jag kommit på hittills är att fota dom igen så fort jag kommit hem från Lillehammer, vilket betyder måndag eller tisdag. Då kan bilderna finnas i deras låda typ en vecka innan julafton.

Jag vill just nu bara dödödödödödödödöd, eller försvinna, eller spola tillbaka tiden/lägga in en till vecka innan jul. Bajs att jag ska till Lillehammer en dag tidigare än vanligt. Annars kunde jag fixat det imorn ju!

Eller förresten har jag fortfarande inte fått bekräftat att vi åker imorn. Jag har knappt packat. Men jag är typ 97% säker att vi åker imorn kl 3.
Bajs
bajs
BAAAAJS.
HJÄLP!
Jag. börjar. känna. en dum känsla av att jag verkligen vill slå sönder något, vilket inte kommer göra saken bättre.
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHH


Framtiden och sånt

Just nu har jag småföretagande. Jag är trött. Jag försov mig lite idag. Sprang vääldigt fort till bussen, som ändå var försenad. Efter skolan idag ska jag leta rätt på Ulla och fråga om jag kan skriva klart min uppsats idag.

Sen drar jag ner på stan, hoppas jag att jag hinner i alla fall. Spelade sönder skinnet på andra virveln igår - helt sjukt.

Efter stan ska jag hem och fixa med lite bilder som ska skickas hit och dit. Klockan fem ska jag vara hemma hos Arén och montera bindningar på skidorna.

Om vädret tillåter drar jag till Lillehammer i morn! Helt sjukt att man inte har kommit igång med hoppningen än. Men då blir det ju 4 dagar hoppning. Helgen efter är det Notodden. Tävling. Kollade yr.no nu. Ska bli 10 minus om en vecka. Brrrr. I Lillehammer ska det vara lite plusgrader fram till lördag men då blir det ett par minus. Funkar säkert.

Jag är fortfarande trött.

Var nära att lägga mig tidigt igår men kom på en skön grej på gitarren, irrande runt i hela huset och letade efter en impregneringsspray till pjäxorna, började snacka med Simon på msn, sökte APU, kom på att jag skulle byta sängkläder. Till slut var inte klockan 22.30 längre.


Mottagning

Nu sitter jag hos min bror i Gnarp. Gustaf väntar på att jag ska ner och spela innebandy med honom.
Under resan pluggade jag körkortsteori och öppnade ett paket från Kaffebrus. Mailade dom förrut och reklamerade en mottagare till blixten. För att denna historia ska bli riktigt bra måste man tillägga att tidigare när jag beställde råkade de skicka fel modell som inte funkade med min sändare.. de skickade en ny några dagar senare utan att jag behövde skicka tillbaka den gamla.
Nu fick jag nya varianten av både sändare och mottagare. Riktigt sweet då jag ju redan har en sån mottagare hemma. Har alltså ett helt nytt set gratis och ett gammalt halvglappt som funkar som reserv :) SWEET!